Egyéni tanácsadás és terápia

Magyar társadalmunkban igen elterjedt tévhit, hogy pszichológushoz annak kell mennie, aki „beteg”, vagy „nem normális”. Hivatásomnak tekintem, hogy e tévhit ellen küzdjek, és a pszichológiai-mentálhigiénés kultúrát terjesszem. Noha a klinikai pszichológia eszközeivel lehetőség van a betegségek lelki/mentális eszközökkel való gyógyítására, rendkívül fontos, hogy problémák jelentkezése esetén ne várjunk, amíg a szenvedés már elviselhetetlen, hanem időben kérjünk segítséget. Számos bajnak elejét tudjuk venni, ha egészséges állapotban, a fejlődés és megelőzés céljából keresünk fel szakembert.

Bármilyen is legyen a helyzet és a probléma, minden terápiás folyamatban van valami közös: ketten kellünk hozzá, teljes valónkkal, személyiségünkkel, őszintén; és közös munkával, egymásra hatva valamilyen változást hozunk létre. A terápiás tér, a terápiás kapcsolat különleges – bensőséges, védett, ítélkezéstől mentes –, minden érzést, gondolatot, élményt befogad, minden titkot megtart, és ami benne történik, az egész életre kihat.

Jól körülhatárolható, akut probléma – trauma, krízis, életvezetési elakadás, döntéshelyzet – esetén 4-5 alkalmas támogatás elegendő lehet, ekkor tanácsadásról beszélünk. Amennyiben a tünetek, a problémák természete szükségessé teszi, hogy mélyebbre ássunk, illetve csak a személyiség komolyabb átszerveződésétől várható megoldás, pszichoterápiás folyamat veszi kezdetét (10-50 ülés). Egyéni pszichoterápia során a rendelkezésemre álló módszereket a célokhoz illesztve válogatom meg, és kombinálom egymással.

A módszerek leírását itt olvashatja.

Árak:
– 12 000 Ft / 50 perces ülés
– 18 000 Ft / 75 perces ülés.

Időpontkérés: +36 70 602 6915, info@banyaszreka.hu