“Megmentette a lelkemet…”

Ezt tegnap kaptam legújabb – online – csoportom egyik résztvevőjétől. Andi még csak a folyamat felénél jár… nagyon nagy öröm ez nekem 🙂 Hajrá, Andi, ennél még sokkal többet fogsz elérni!

“Azért jelentkeztem az autogén tréning tanfolyamra, mert a covid19 megjelenésekor kaptam egy tüdőgyulladást, amiből hosszú hetek múlva tudtam csak kilábalni, emellett elvesztettem a munkámat, ami rengeteg belső félelmet, pánikot és refluxot is okozott. Állandóan fulladtam, fájt a hátam, égett a mellkasom és mindent kihánytam. Gyorsan rájöttem, hogy a testi panaszok csak tünetek, és hogy itt nemcsak a testemet kell rendbe tenni, hanem a lelkemet is, mert rengeteg feldolgozatlan trauma dúl benne, ami az alapproblémát okozza. Azt is be kellett látnom, hogy ezen a ponton már mindez nem fog menni szakszerű segítség nélkül.

Az egyik ismerősöm ajánlotta az autogén tréninget, mint módszert, utánanéztem. Így találtam rá Réka oldalára, és jelentkeztem is autogén tréning tanfolyamra, amitől nagyon sokat vártam, és nagyon reméltem, hogy segít szorongásos panaszaim (fogszorítás, rémálmok, ökölbe szorított kéz) kezelésében.

A tanfolyam során, ahogy elkezdtem megtanulni ezt a technikát, azt tapasztaltam, hogy fokozatosan múlnak a fizikai fájdalmaim, és hogy lelkileg is egyre jobban vagyok. Lassan újra képes lettem dolgozni, mosolyogni, tervezni. Az álmaim az első időszakban felerősödtek és voltak rémálmaim, de utána ezek lassan, fokozatosan elmúltak. Egyre jobban érzem magam, tegnap már képes voltam egyedül egy hatalmas sétát tenni a városban, amire február óta nem volt példa. A szorongásos problémáim szinte teljesen kezdenek elmúlni. A refluxos tüneteim még nem múltak el teljesen, de már sokkal jobban vagyok, és sokkal kevesebbszer érzek fájdalmat. Persze még most is vannak nehéz napjaim, de még nincs vége a tanfolyamnak, és én nagyon mélyről indultam. A tréning gyakorlatilag megmentette a lelkemet, és ezt a tudást egész életemben az egészségemre fordíthatom. Az egyik legjobb dolog, ami történhetett velem.”

– Andi, 33 éves, újságíró, rendezvényszervező –