“Megtanultam időt és teret szakítani saját magamra a mindennapjaimban”

Újra lezárult egy 12 alkalmas folyamat négy nagyszerű emberrel – hiányozni fognak. Végig kísértük egymást a mindenütt lebegő szorongáson, az elszigetelődés napjain, és azon túl. Úgy kapcsolódtunk az online térben, az egymásra utaltságban, mint személyesen talán soha. Mély empátiával, érzékenyen egymásra hangolódva haladtak a csoporttagok lépésről lépésre – együtt és ki-ki a maga útján. Végtelenül sokat tanultam! Ezeket a csodálatos, felemelő sorokat tegnap kaptam az egyik csoporttagtól, kincsként őrzöm minden szavát:

“Kedves Réka!

Köszönöm hogy részt vehettem az autogén tréningen. Talán mondhatom hogy életem legmélyebb pontján sikerült találkoznunk, amikor hirtelen sok minden egymásra tevődött, és csak húzott-húzott egyre jobban le a mélybe…Akkor találtam meg a weboldalad és olvastam az éppen induló autogén tréningről. Első pillanattól kezdve bíztam abban hogy ez majd segít helyretenni a dolgokat az életemben és magamban, hittem hogy segít feldolgozni és rendbe hozni az egészségügyi problémáimat, meggyógyítani a lelkemet, és talán megteremteni azt az egyensúlyt amire mindig is vágytam …

Sokat tanultam a tanfolyam alatt magamról, a világról, és tudom hogy ezzel még nincs vége, ezt folytatni kell… de úgy érzem jó úton haladok!

Megtanultam időt és teret szakítani saját magamra a mindennapjaimban, megtanultam merni feltenni és megválaszolni kérdéseket saját magamról… újra kezdek hinni az egészségemben, hinni abban hogy újra jól fog működni a “rendszerem”.

Sikerült megtanulnom jobban megélni a pillanatokat (akár az hogy virágzik az almafa, vagy csak az hogy süt a nap, hogy csicseregnek a madarak, hogy a szellő simogatja az arcomat…). Megtanultam hogyan lehet elengedni dolgokat.. (bár e téren még kell fejlődnöm).

Beláttam hogy mennyire ártalmas ha állandóan túl magas elvárásokat támasztok saját magammal szemben, ami az örökös elégedetlenségbe hajszol, és hogy ebben is az egyensúly a kulcs mint mindenben…

Egyensúly… mennyi minden van ebben az egyetlen szóban! És milyen nagy hatással bír az életünkre, a mindennapjainkra.

Ha nagyon röviden és tömören szeretném megfogalmazni azt, amit megtanultam a tanfolyam alatt, akkor talán így mondanám: Megtanultam élni! mélyebben, elégedettebben, boldogabban, teljesebben, bizakodóbban… még akkor is ha nehézségekbe ütközők, tudom hogy vannak eszközeim a problémák megoldására.

Nagyon köszönöm!”

Tünde