Számos oka lehet annak, hogy valakinek nincs lehetősége, nem tudja, vagy nem szeretné felkeresni a rendelőmet. Ilyenkor sem kell lemondania a pszichoterápiás konzultációról vagy pszichológiai tanácsadásról.
Az is előfordult már, hogy bizonyos ideig én voltam távol a rendelőtől, de klienseim ellátása ekkor sem szakadt meg.

Van, aki ódzkodik az online lelki munkától, ezért szeretném megosztani, hogy az én tapasztalataim pozitívak. Ennek a munkaformának természetesen vannak előnyei és hátrányai, mint minden más elrendezésnek is, de számomra alapvetően nem különbözik a személyes terápiától.

A terápiás tér online munka esetén is védett és biztonságos kell, hogy legyen. Ehhez mindkettőnknek gondoskodnunk kell az ülés zavartalanságáról, és arról, hogy a beszélgetést csak mi ketten halljuk. A videóbeszélgetés ma már azt is lehetővé teszi, hogy csak akkor és annyit lássak a beszélgetőpartner környezetéből, amennyit ő szeretne – ehhez csupán annyi kell, hogy tájékozódjon a megfelelő beszélgető program beállítási lehetőségei felől.

Online munka esetén, ha lehetséges ilyen, még jobban figyelek a terápiás kapcsolatra. És azt tapasztalom, hogy ha a kliens motivált a közös munkára, a kapcsolódás megvalósul, a lelki folyamatok pedig szépen haladnak a maguk útján. Az általam használt pszichoterápiás módszerek és technikák mindegyike megvalósítható az online térben, tehát nem szűkülnek be a lehetőségeink. Olykor még könnyebbség is, hogy a segédanyagokat, dokumentumokat egy pillanat alatt, jól átlátható formában át tudjuk adni egymásnak.

A kettőnk szövetsége a problémák megoldására – személyesen vagy online – mindenképpen bizalmon és partnerségen alapul. Én bízom kettőnkben, bízva alapozok eddigi jó tapasztalataimra. Szívesen látom online pszichológiai rendelőmben téri határok és korlátok nélkül!

online_tanacsadas